Nieuw: Mondriaan Jazz Festival

29 september 2017

Jazz was de favoriete muziek van Piet Mondriaan. Omdat 2017 zijn jaar is, is dat een mooie aanleiding voor een nagelnieuw festival: Mondriaan Jazz. Het vindt op zaterdag 14 oktober plaats op verschillende locaties rond de Grote Markt in Den Haag. Mooi te combineren met een bezoek aan het Haagse Gemeentemuseum dat de grootste collectie Mondriaans heeft en ook zijn platenverzameling te zien is.

Mondriaan Jazz biedt een gevarieerde line up en tal van nevenactiviteiten. Op het affiche staan onder anderen: Moonchild, die door samenwerkingen met Stevie Wonder, Jill Scott en India.Arie  een vaste plek heeft veroverd in de L.A. neo-soul scene; de Haagse pianist Rembrandt Frerichs die voor deze gelegenheid een speciale Mondriaanset speelt; jazz saxofonist Ravi Coltrane - zoon van de legendarische saxofonist John Coltrane - die een bijzondere uitvoering ten gehore gaat brengen van het Canto Ostinato. Overdag geeft Coltrane een masterclass aan het Koninklijk Haagse Conservatorium en later tijdens het festival is de Amerikaan beschikbaar voor vragen vanuit het publiek tijdens een live Q&A.

Eerder waren aangekondigd Nate Smith KINFOLK (USA), Rohey (Noorwegen), FORQ (USA), Jaimeo Brown Transendence (USA), Mammal Hands (UK) Jamire Williams (USA) en de Indiase zangeres Ganavya.

Film, platencollectie en drummers

Naast de vele concerten zal ook de documentaire Chasing Trane: The John Coltrane Documentary te zien zijn op zowel het festival als in het Filmhuis en kan je met een festivalkaartje gratis naar het Gemeentemuseum van Den Haag om de platencollectie van Mondriaan te bewonderen. Tot slot biedt MJAZZ een combiticket aan met Herfstfest; Drummer Festival op 15 oktober in het Paard met onder meer Cesar Zuiderwijk en Terry Bozzio, de drummer van o.a. Frank Zappa.

Voor meer informatie en tickets: Mondriaan Jazz Festival: zaterdag 14 oktober 2017; ticket:: €25 (ex. servicekosten); Kaartprijs combiticket met Herfstfest Drumfestivalzondag 15 oktober: €35 (ex. servicekosten).