Nieuw rootsfestival: Heartland

20 april 2014

Is rootsmuziek op de weg terug? Je zou het haast zeggen. Op 2 mei is er een brandnieuw festival, Heartland in de Metropool in Hengelo. Met een programma waar de gemiddelde Heavenlezer van smult.

‘Met gepaste trots presenteren we je de volledige line-up van de eerste editie van ons nieuwe Heartland Festival!’, zo begint de e-mail van poppodium Metropool in Hengelo. ‘Op vrijdag 2 mei ademt ons hele pand de sfeer van de bayou. Overal hoor je de fijnste americana, soul, blues, bluegrass, rock en country. Zelfs in de lift ontkom je niet aan fijne muziek.’

Het programma van de eerste editie is veelbelovend. Met Heaven-favoriet Israel Nash als grote trekker. Maar wat te denken van Eli ‘Paperboy’ Reed, een van de prominenste ‘blue-eyed’ soulzangers van dit moment, het altijd boeiende en broeierige ‘country noir’ van Brett en Rennie Sparks, alias The Handsome Family en Marc Ford, die we vooral kennen van The Black Crowes. Uit eigen land maken onder anderen Clean Pete en de onvolprezen Bluegrass Boogiemen hun opwachting.

Daarnaast is een platenmarkt, kan er worden gegeten en valt er zelfs niet te ontkomen aan een heuse barbier (Baard en Haar), een verschijnsel dat – in het kielzog van de roots – ook een een ontstuitbare opmars bezig is. Vergeet de Nederland voor een avond en reis naar Heartland.

Heartland Festival: vrijdag 2 mei, Metropool in Hengelo, vanaf 17.00 uur. Kaartjes 25 euro (in vvk 22,50)