Nieuwe Heaven is uit

10 februari 2017

Met de lachende tweeling Arnout en Sander Brinks op het omslag is vandaag de nieuwe Heaven verschenen. Binnenin natuurlijk een uitgebreid interview met Tangarine, de artiestennaam van het Drentse duo dat tegenwoordig in Zwolle woont.

“Als je iets heel graag wilt, dan moet je niet gaan zitten afwachten, maar gewoon zorgen dat het gebeurt.” Een uitspraak die je niet snel zou toeschrijven aan de Noorderlingen, maar wel een credo dat ze waarmaken. Toen ze nog onbekend waren regelden ze zelf hun optredens in de kleinste achterafzaaltjes. Hun nieuwe album There And Back namen ze op met Joey Burns en John Convertino van Calexico. Lees hoe ze dat voor elkaar kregen.

Meer Neerlands trots in de nieuwe Heaven. Dave von Raven van The Kik is heel fier op de eigen studio van de band, waar ze Stad En Land opnamen en nog heel veel bietklassiekers hopen vast te leggen.

Blaudzun werkt onverstoorbaar verder aan zijn drieluik Jupiter. Deel 2 is net uit. Al dwalend zoekt hij zijn weg. “De mogelijkheid tot verdwalen is een eigenschap die de mens tot mens maakt.” Aldus de man die graag een stukje fietst.

Veel aandacht voor livealbums in het nieuwe nummer. Medewerkers kozen hun tien favoriete c.q. mooiste liveplaten. Medewerker Eddie Aarts sprak met Noel Hawks, een reggaekenner die werkelijk aanwezig was bij het legendarische optreden van Bob Marley & The Wailers op 18 juli 1975 in het Lyceum Theatre in Londen. De klassieker Live!, waarmee Marley Europa aan de reggae bracht, kreeg onlangs een Deluxe Editon, die en passant een stukje geschiedvervalsing blootlegt.

Als altijd hebben we meer dan 100 albumrecensies en dit keer een heel bijzondere duik in de popmuziekgeschiedenis: George Gershwin.

Wil je Heaven nooit missen maak dan gebruik van ons aantrekkelijke aanbod voor nieuwe abonnees.