Nieuwe namen voor Roots in the Park

30 maart 2016

Vandaag zijn weer twee nieuwe namen bekendgemaakt voor Roots in the Park. De Amsterdamse rootsrockers Giant Tiger Hooch en de Amerikaanse band Hurray For The Riff Raff komen op 2 juli naar het Utrechtse Julianapark. De kaartverkoop voor het eendaagse rootsfestival is gestart via Ticketmaster.

Roots in the Park wordt georganiseerd door Rock ’n Roots Concerts in samenwerking met TivoliVredenburg. Het eendaagse evenement kan gezien worden als hét rustpunt in de festivalgekte die iedere zomer losbarst. Het festival kenmerkt zich door de sfeervolle ontspannen opzet in het groene Julianapark en een breed internationaal programma met soul, blues, aanverwante rootsstijlen.Het programma tot nu toe: 
Keb’ Mo & Band, Blackberry Smoke, Ryan Bingham, My Darling Clementine, Giant Tiger Hooch en Hurray For The Riff Raff.

Hurray For The Riff Raff

Hurray For The Riff Raff is de rootsband rond de 28-jarige Alynda Segarra. Een Puerto Ricaanse die in de New Yorkse Bronx opgroeide met doowop en Motown. Op 17-jarige leeftijd besloot ze te gaan trekken om uiteindelijk in New Orleans te belanden. Enige jaren en albums verder, wordt ze geroemd om haar in de rijke muzikale tradities van het Amerikaanse zuiden gewortelde muziek.In Amerika inmiddels een gevestigde naam, is nu het moment aangebroken dat Europa nader kennis kan maken met dit natuurtalent. Hurray For The Riff Raff geeft een exclusief Nederlands optreden op Roots in the Park.

Giant Tiger Hooch

Na het succesvolle debuutalbum 76, sterk geïnspireerd op blueshelden als John Lee Hooker en R.L. Burnside, maar ook beïnvloed door Guided By Voices en de Jon Spencer Blues Explosion, is het Amsterdamse Giant Tiger Hooch dit jaar terug met het nieuwe album Panda Panda Panda. Na het debuut in 2014 speelde de band op vele festivals en clubzalen, om nog maar te zwijgen van die inderende performance in DWDD.

Roots in the Park: zaterdag 2 juli 2016 in het Julianapark, Utrecht. Zie voor meer informatie: www.rootsinthepark.nl.