Nieuwe single Nina June

21 juni 2019

Vandaag verschijnt de prachtige nieuwe single van Nina June. The Change In Me is een duet met Lywe, nom de plume van producer Lieuwe Roonder, met wie de Nederlandse singer-songwriter haar album Bon Voyage maakte, met daar op de Spotify-hit For Love.

“Het is Lieuwe’s coming-out als artiest”, zegt Nina June enigszins lachend over te telefoon. “Hij is iemand die graag in de luwte zijn werk doet. Ik werk graag met hem, we schrijven ook samen. Toen we met The Change In Me bezig waren, werd al snel duidelijk dat het een duet moest worden. ‘Oké’, zei hij, ‘welke man gaat het zingen?’ Jij, zei ik. Het kostte me enige moeite hem over de streep te trekken, maar godzijdank is het me gelukt, want hij heeft een prachtige stem.”

The Change In Me is de eerste van een reeks nieuwe songs van Nina June sinds haar goed ontvangen album Bon Voyage uit 2018. Ze ontving dat jaar ook de Zilveren Notenkraker, ‘een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent’. “Het doel is eind oktober met een ep te komen, waarop vijf nummers staan. Ik wil wel streven naar een fysiek eindproduct.”

Tot die tijd zullen de nieuwe nummers met enige regelmaat via de digitale kanalen naar buiten komen. “Spotify en andere streamingdiensten zijn zeer belangrijk in deze tijd. Maar ik wil mijn nummers wel graag op een mooie manier presenteren. De hele schil die om mijn muziek zit moet een mooi geheel vormen en kloppen. Dat begint met de arrangementen en de opnamen, maar ook aan het artwork op de site de socials en de presentatie op het podium besteed ik veel aandacht. En een mooi album hoort daar in mijn ogen ook nog altijd bij.” 

Het album, waarvan de naam nog niet onthuld kan worden, verschilt van voorganger Bon Voyage doordat het wat akoestischer van toon is. “Al zitten er ook elementen van synths en elektronica in. Voor Bon Voyage heb ik me laten inspireren door filmmuziek van onder meer Micheal Nyman (The Piano). Voor dit album zou ik Fleetwood Mac en The Paper Kites willen noemen. Het is dus wat meer classic songwriting, liedjes met een tijdloze kwaliteit.”

Nina June live: 25 juni in Hedon, Zwolle; 26 juni in Doornroosje, Nijmegen.