Nieuwe single van The Franklin Electric

11 juli 2019

De Canadese indierockband The Franklin Electric brengt op 2 augustus de nieuwe ep In Your Head uit via Nettwerk Music Group/V2. Onlangs gaf de band een voorproefje met de eerste single Made It Up In Your Head en vandaag verschijnt I’ve Been Here Before.

The Franklin Electric debuteerde in 2014 met het album This Is How I Let You Down en speelde sindsdien meer dan vierhonderd shows over de hele wereld, onder meer als support van Mumford & Sons, Ben Howard en City and Colour. In 2017 bracht de band het album Blue Ceilings uit, met onder meer de singles I Know The Feeling en Someone Just Like You. Met een JUNO nominatie in de categorie 'Breakthrough Group of the Year' op zak, startte de band met het schrijven aan de augustus te verschijnen ep In Your Head.

De muziek draait om de balans tussen kwetsbaarheid en het vermogen om door te zetten, ook op momenten dat je daar eigenlijk geen trek in hebt, vertelt Jon Matte. "Ik vind het altijd belangrijk dat mijn muziek laat zien en horen wat er in me omgaat, en ik denk dat In My Head dat goed weergeeft. Je kan niet openhartig zijn als je nooit opkomt voor je idealen.”

Op 30 oktober speelt de band in de bovenzaal van Paradiso Amsterdam.