Nieuwe single Ziggy Marley

4 april 2018

Vandaag verschijnt Rebellion Rises, het titelnummer van het zevende studioalbum van Ziggy Marley. "De rebellie begint in de geest, de melodie en de muziek", verzekert de zoon van reggae-icoon Bob Marley.

Ziggy Marley heeft niet alleen de muzikaliteit van zijn vader geërfd, ook de grote idealen en bijbehorende woorden zijn hem niet vreemd. "De betere kant van de mensheid kan kan negativiteit en haat verdringen," verklaarde Marley in een recent interview. "Het is een strijd van wil. We moeten meer wil hebben. "

En: "Wij zijn daar een kanaal voor. De rebellie is bewustzijn. Nu het bewustzijn zich begint te verspreiden, rijzen we naar hogere plekken. " Of hij daarin is geslaagd is nu dus te horen in de titeltrack van het album dat 18 mei zal uitkomen. Het lied met een hymne-achtig refrein stimuleert zijn luisteraars om de kracht, die we allemaal hebben, te gebruiken als instrumenten van positieve verandering over de hele wereld.

Marley en zijn band komen naar Europa. Het concert op 2 juli in Paradiso, Amsterdam is al uitverkocht, maar de dag ervoor staat hij op het Couleur Café festival in Brussel.