Nirvana: Live And Loud

27 augustus 2013

Op donderdag 19 september is er in Melkweg Cinema een eenmalige Nederlandse vertoning te zien van Live And Loud, de registratie van het meeslepende concert dat Nirvana december 1993 in Seattle gaf. Nirvana in optima forma.

Begin september is het twintig jaar geleden dat In Utero verscheen, het derde studioalbum van Nirvana, dat destijds met enige reserve werd ontvangen, na het gigantische succes van voorganger Nevermind. Maar het afsluitende All Apologies kreeg met terugwerkende kracht zijn tragische lading, toen Kurt Cobain begin april 1994 een einde aan zijn leven maakte – of is hij vermoord? In Utero bleek zijn zwanenzang.

Ter ere van zijn twintigste verjaardag wordt het Live And Loud-concert, oorspronkelijk opgenomen voor en uitgezonden door MTV, eenmalig in ons land vertoond. Naast het concert is er bonusmateriaal te zien dat is opgenomen tijdens repetities, zijn er beelden van de Europese In Utero-tour en is er een director’s cut van de Heart-Shaped Box-video.

Nirvana: Live And Loud. Donderdag 19 september om 19:30 uur en 21:30 uur, Melkweg Cinema, Amsterdam; € 8,00. De geremasterde jubileumversie van In Utero die later dit jaar verschijnt, bevat het complete Live And Loud-concert.