Novastar opent BELPOP

2 oktober 2019

Wat een heerlijke, en vooral ook eerlijke verteller is Joost Zweegers toch. Beter bekend onder zijn nom de plume Novastar ziet hij terug op zijn eigen carrière in de prachtige eerste aflevering van het negende seizoen BELPOP.

Vanaf maandag 7 oktober start de nieuwe reeks BELPOP (Belgische Pop) op Canvas om 21.05 uur. De documentaireserie over iconische Belgische (pop)muzikanten is zelf onderhand iconisch te noemen. In de acht voorgaande seizoenen zijn onder meer acts als T.C. Matic (Arno), Triggerfinger, dEUS, Raymond van het Groenewoud, Vaya Con Dios en  Plastic Bertrand uitgelicht. In iedere aflevering staat één band/artiest centraal.

Interviews met de hoofdpersonen worden afgewisseld met bijdragen van eersterangs getuigen als (ex-)bandleden, producers, collega-muzikanten, roadies, managers. In de aflevering met Joost Zweegers is een grote rol weggelegd voor Stijn Meuris (Noordkaap), ook al een man die niet om een bon mot verlegen zit. Voice over is de in Vlaanderen vertrouwde stem van radio- en televisiepresentator Luc Janssen. Iedere aflevering is rijkelijk gestoffeerd met – vaak nooit eerder getoonde – archiefbeelden.

BELPOP: 7 oktober om 21.05 uur op Canvas, Novastar; daarna volgen 14 oktober 40 jaar Ancienne Belgique (dé concertzaal van Brussel); 21 oktober De Mens; 28 oktober Guido Belcanto; 4 november Bart Peeters.