Onafhankelijke Label Markt in Amsterdam

30 augustus 2013

Zondag 1 september is er weer een Onafhankelijke Label Markt. De ‘kleine’ muzieklabels slaan de handen in elkaar en presenteren hun waar direct aan het publiek. De markt begint om 11 uur en is vrij toegankelijk. Gemakkelijk te bereiken met de pont vanaf Amsterdam Centraal. 

De Label Markt is vorig jaar voor de eerste keer gehouden, toen als ‘een viering worden van de onafhankelijke popcultuur’. Het leek tegen de tijdgeest in, want zijn het zijn immers lastige tijden voor de muziekbranche. De teruglopende verkoop van cd’s wordt nog niet opgevangen door digitale varianten en veel platenwinkels staat het water tot aan de lippen. Maar de markt was een succes en liet zien dat er nog altijd veel mooie muziek wordt uitgebracht door.

De Onafhankelijke Label Markt is een kruising worden tussen een platenbeurs, gezellig samenzijn – er is horeca – en kleine optredens. Uiteraard worden er cd’s, vinylplaten en speciale uitgaven verkocht. En boeken, posters, misdrukken en andere exclusieve spullen. Wie toch al van plan was zondag de Uitmarkt in Amsterdam te bezoeken, steekt dus ook even ’t IJ over.

Onafhankelijke Label Markt, zondag 1 september, Tolhuistuin, Amsterdam-Noord