Once In A Blue Moon: feest voor americanaliefhebbers

20 juli 2018

Carl Anderson vervangt op Once In A Blue Moon de Nieuw-Zeelander Marlon Williams, die zijn show op het festival heeft moeten annuleren. De Amerikaanse singer-songwriter past met zijn folk- en countryliedjes perfect in de line-up van het nieuwe initiatief dat zaterdag 25 augustus plaats vindt in het Amsterdamse Bos.

De volledige line-up van Once In A Blue Moon bestaat uit achttien roots-/americana-acts die verdeeld over drie podia in de groene oase van het Amsterdamse Bos zullen optreden. Het complete programma in alfabetische volgorde: Bombino, Carl Anderson, CC Smugglers, Courtney Marie Andrews, David Crosby, Dawn Brothers, DeWolff, Drive-By Truckers, Erin Rae, Hiss Golden Messenger,  I’m With Her, Lee Bains III & The Glory Fires, The Mavericks, Sam Outlaw, Seasick Steve, Sons of Bill, Steve Smyth en Tim Knol. Kaarten voor Once In A Blue Moon kosten € 59,40 en zijn verkrijgbaar via de website van Once In A Blue Moon.

In de komende Heaven, die 10 augustus verschijnt, besteden we extra aandacht aan het festival. Zo zijn er interviews met Dewolff, The Dawn Brothers en I’m With Her. Veel artiesten die op het festival spelen zijn al eerder in ons blad aan bod gekomen, want het programma van OIABM biedt een prachtig overzicht van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers.

Tot die eerste categorie behoort natuurlijk de legendarische David Crosby, van The Byrds en Crosby, Stills & Nash (& Young). MC Taylor van Hiss Golden Messenger is een van de vaandeldragers van een nieuwe generatie americanamuzikanten.

“Vroeger, toen ik met mijn vader naar rootsfestival Blue Highways in Utrecht ging, was ik altijd de jongste”, zegt Tim Knol, die zelf ook op het festival speelt. “Nu zie ik bij americanaconcerten meer jongeren om me heen. OIABM spreekt een breed publiek aan, en zeker ook de nieuwe generatie.”

In het nieuwe nummer van Heaven dat 10 augustus verschijnt, staan naast interviews met Dewolff, The Dawn Brothers en I’m With Her, ook mooie vraaggesprekken met Raymond van het Groenewoud, Jonathan Wilson, Yorick van Norden, Low en nog veel meer. Zo laten Hans Dulfer, Yuri Honing en Hans Mantel hun licht schijnen over het recent ‘teruggevonden’ album van John Coltrane. Dit nummer niet missen? Neem dan vóór maandag 30 juli een abonnement.