Op naar bluesheld Ian Siegal

3 april 2018

Dinsdag 1 mei staat americana- en bluesheld Ian Siegal met zijn band The Rhythm Chiefs in het Amsterdamse Q-Factory. Gezien het net verschenen album All The Rage is dat een optreden om naar uit te zien, want de Brit en zijn begeleiders verkeren in topvorm. Heaven mag bovendien een Siegal-pakket (2 vrijkaarten, concertposter en cd) weggeven.

In het fonkelnieuwe nummer van ons magazine – dat vrijdag de dertiende verschijnt – schrijft recensent Marcel Haerkens over All The Rage:

Het is te horen dat The Rhythm Chiefs (bassist Danny van ’t Hof, drummer Rafael Schwiddessen en gitarist Dusty Ciggaar) al sinds 2013 Ian Siegal live voorzien van rugdekking. Op het eerste gezamenlijke studioalbum blijken ze met de precisie van een Zwitsers uurwerk op elkaar ingespeeld. Siegal’s oude maat Jimbo Mathus verzorgde de productie, schreef drie nummers mee en speelt diverse instrumenten, Merel Moelker verzorgt puike achtergrondvocalen voor de smachtende soulkraker Sweet Souvenir. Een volwaardige pendant van zijn alweer ruim twintig jaar oude prijsnummer Falling On Down Again. Voor Siegal’s doen is All The Rage behoorlijk maatschappelijk bevlogen, al zorgen zijn raadselachtige Waitsiaanse teksten en de stilistische diversiteit dat het nergens drammerig wordt. Een pure bluesmuzikant is de al een tijdje in Amsterdam residerende Brit al lang niet meer. Hij gaat net zo goed voor country (Won’t Be Your Shotgun Rider), een onversneden murderballad (Jacob’s Ladder, geschreven met Mischa den Haring en Isa Azier), zwoele latin (Ain’t You Great) en, oké, een slowblues volgens het boekje met vitriooltekst en een prachtsolo van snarenvirtuoos Ciggaar die sowieso over de gehele linie alles uit de kast haalt, net als de rest van de band. Adembenemend.

Ian Siegal & The Rhythm Chiefs live: dinsdag 1 mei in Q-Factory, Amsterdam; wil je meedingen naar het Siegal-pakket (2 vrijkaarten plus cd All The Rage) stuur dan vóór 10 april het antwoord op de quizvraag naar redactie@popmagazineheaven.nl. Vraag: welke Engelse bluesgitarist introduceerde Ian Siegal?