Op naar La Truite Magique!

17 juli 2016

Kirsten de Keizer en Jaap Stolze hebben het getroffen. Zij wonnen de prijsvraag van Heaven en staan elk, met partner naar keuze, op de gastenlijst van het festival La Truite Magique, van 12 tot en met 14 augustus in de Belgische Ardennen.

Dank aan alle inzenders. Het was natuurlijk een koud kunstje om te achterhalen dat Gregory Frateur uit Antwerpen de voorman is van Dez Mona, een van de 22 namen die op het affiche staan van dit kleine en oh zo fijne festival op een kleine drie uur rijden van Utrecht. De bands, afkomstig uit acht landen, zullen straks beslist onder de indruk zijn van de entourage waar ze mogen optreden: de vallei naast hotel La Truite d' Argent, gelegen tussen de dorpjes Tavigny en Cetturu bij Houffalize. De natuur is er, ongeacht het seizoen, adembenemend mooi en geldt beslist als bonus voor iedereen die er kort (dagticket) of langer (campingticket) neerstrijkt.

Ook al heb je geen prijs bij Heaven, je bent op La Truite Magique altijd winnaar. Dat komt mede dankzij het programma van deze derde editie. Die is nu rond. Town of Saints en Darlyn uit Nederland en de Belgische acts You Raskal You en Sleepers’ Reign zijn er als laatste bijgekomen. Eerder waren, naast Dez Mona (Be), Aidan Knight (CA), Hein Cooper (AU), The Graveltones (UK), Barefoot and the Shoes (BE), Tamarin Desert (NL), Storksky (NL), Jick Munro & The Amazing Laserbeams (NL), Donnerwetter (NL), Pierce Brothers (AU), Trevor Sensor (US), Pocket Knife Army (NL), I Have a Tribe (IE), Delaney Davidson (NZ), Jacle Bow (BE), Protection Patrol Pinkerton (BE), Indian Askin (NL) en Little Kim & The Alley Apple 3 (BE) al geboekt. Samengevat: van singer-songwriters via psychedelica, alternatieve rock, blues, indie, rootspop, soul, folk, bluegrass, Americana tot elektronische muziek en pianopop. Kortom, het vrijwel complete scala trekt aan de ogen en oren voorbij op drie podia.

Kwaliteit is ook het trefwoord bij het eten en drinken op het terrein. Het is vaak duurzaam en biologisch geproduceerd. Je vindt er van alles en nog wat: van een Tibetaanse keuken tot Lupulus bier uit de streek en van smoked pulled pork tot artisanale koffie geserveerd uit een 2CV.

Tickets voor La Truite Magique zijn te koop via de website.