Op weg naar...

20 juli 2012

Naar welke Franse stad is JP den Tex onderweg? Voor de goede inzenders zijn tien tien cd’s beschikbaar van Speak Diary. Geïnspireerd door de Tour maakte deze ondergewaardeerde Nederlandse singer-songwriter deze low-budget roadmovie. 

Op Speak Diary gaat JP Den Tex via zijn dagboek op zoek naar zijn verleden: Speak, diary come on speak. Maar zijn dagboek blijkt niet altijd even betrouwbaar: Memory plays its tricks round every corner. Daarom moeten de liedjes – oude en gloednieuwe - het verhaal vertellen, zoals het prachtige In This Room van Little Heroes (1971) van zijn groep Tortilla, een van de betere nederpopalbums aller tijden. Den Tex nam het opnieuw op in een compleet ander arrangement, maar het daarom niet minder mooi. De demo Sad Song In Your Mind uit 1973 krijgt hier zijn definitieve, prachtige uitvoering. Ook de nieuwe nummers, waaronder het geweldige titelstuk, zijn erg goed en zo kan Speak Diary gelden als een mooie, gevarieerde bloemlezing met prachtige songs als My Private Rembrandt, The Year Of The Gigolo en het meertalige Olanda Ti Amo.

Wie weet waarheen de reis van JP den Tex voert kan het antwoord mailen naar: bert@cavalier-musicmanagement.com. Onder de goede inzenders worden tien exemplaren van Speak Diary verloot.