Oproep: haal Maggie Reilly naar Nederland

8 april 2015

De Schotse zangeres Maggie Reilly is vooral bekend van Mike Oldfield’s hits Moonlight Shadow en To France. Ze is nog altijd actief en vooral in Duitsland populair. We willen de kleine roodharige volhouder overhalen dit najaar naar Nederland te komen.

In 1970 nam Maggie Reilly – ze was toen nog maar 14 jaar – haar eerste plaatje op. Ze was niet tevreden met het resultaat en besloot de single niet te promoten. In de tweede helft van de jaren zeventig was ze leadzangeres van de in Schotland zeer populaire funkformatie Cado Belle. In de rest van Europa werd in de jaren tachtig vooral bekend als zangeres van Mike Oldfield’s hits Moonlight Shadow en To France. Verder heeft ze samengewerkt met, om een paar bekende namen te noemen: David Gilmour, Jack Bruce, Ralph McTell, Mike Batt, onze eigen Flairck en Ad Visser. Recentelijk verleende ze haar medewerking aan het nieuwe album van China Crisis.

Nadat er een eind kwam aan de samenwerking met Mike Oldfield hebben we in Nederland niet zoveel meer van Maggie Reilly gehoord. Dat in tegenstelling tot Scandinavië en vooral Duitsland, waar ze nog steeds minstens eenmaal per jaar tourt en volle zalen trekt.

Tussen 1992 en 2013 heeft Reilly zo’n tien soloalbums uitgebracht, die in stijl variëren van soft pop (Echoes, Midnight Sun), folk (Rowan) tot het bijna rockachtige Break Of Day op het jongste album Heaven Sent. Op dit moment werkt ze aan nieuw materiaal en wordt een tour in Scandinavië en Duitsland voorbereid voor dit najaar.

De fansite www.maggiereillyfansite.nl staat onder Nederlands beheer. Wij denken dat ze in ons land meer aandacht verdient en zouden het heel leuk vinden als ze tijdens haar najaarstournee door Duitsland een uitstapje naar Nederland maakt. Daarvoor moet er een voldoende vraag zijn. We willen daarom iedereen die interesse heeft in de muziek van Maggie Reilly uitnodigen de fansite te bezoeken en eventueel een berichtje achter te laten en ons op Facebook te “liken”!