Oproep: Jack zoekt een liedje

13 september 2019

Het moest er ooit van komen, hij liep al langer rond met het idee. Jack Poels wilde een soloalbum maken met nieuwe, eigen nummers aangevuld met liedjes van anderen die hij naar zijn hand kan zetten. In de geest van Johnny Cash’ American Recordings. Hij zoekt nog een liedje.

De eerste opnamen hebben inmiddels plaatsgevonden in de studio van BJ Baartmans die ook de nodige snaarinstrumenten voor zijn rekening neemt. Bij de eerste oogst zit Achtertuin, dat is gebaseerd op Front Porch de titelsong van het dit jaar verschenen album van Joy Williams. Poels maakte er een eigen tekst bij in het Limburgs. Baartmans: “We hebben ook het tempo aangepast en wat akkoorden veranderd.”

Poels: “Ik zou heel graag nog een liedje opnemen waaraan ik zelf niet zo gauw zou denken. Iets wat me verrast. Omdat de sfeer van het album intiem en akoestisch is denk ik dat er onder de lezers van Heaven zeker iemand moet zijn die mij kan inspireren met net die ene song. Ik vraag dus naar een favoriet liedje dat hij of zij graag door mij onder handen genomen ziet worden. Ik zie uit naar de reacties.” Het album zal in de loop van volgend verschijnen. “Maar we maken het zonder tijdsdruk", benadrukt Poels.

Reacties graag naar redactie@popmagazineheaven.nl