PEER gaat los

6 februari 2019

Wie de band PEER wel eens live heeft gezien, weet dat op het podium de energie eraf spat. En dat elke keer weer, vanaf het moment dat de band in 2014 voor het eerst optrad. Diezelfde energie vind je - godzijdank - ook terug op het debuutalbum Laughing About It Is Far More Exciting dat 1 februari het licht zag en op 9 februari in Paradiso wordt gepresenteerd. Frontman Guy, het nieuwe alias voor Gijs Teuwsen (20), over de actuele stand van zaken bij het jeugdige Zeeuwse kwartet.

“We zijn nu echt meer dan ooit bezig met de volgende stappen in onze carrière. De clubtour is geboekt, wij kijken al weer verder naar de festivals. We zitten in een fase waarin we veel moeten spelen om erkenning te krijgen. Mensen moeten van ons horen en dus willen we overal ons gezicht laten zien. We hebben inmiddels ook een boeker in België en doen daar een aantal shows als support van The Lighthouse, een Belgische band. Op hun beurt komt The Lighthouse naar Nederland om bij ons support te doen.

In 2017 deden we veel shows, waaronder een aantal als voorprogramma voor Bløf en Racoon. Vanaf 2018 moeten we het zelf doen. Die shows met onze provinciegenoten hebben ons zeker geholpen. Een leuke spin-off van een optreden met Racoon in De Oosterpoort in Groningen was dat we dat daar zijn teruggevraagd als headliner voor een festival. Ook de reacties van het publiek waren tof. Een van de mooiste dingen die je kunt bereiken is, dat mensen die jou niet kennen en je voor het eerst zien omdat je toevallig support doet, achteraf naar je toe komen om te zeggen dat ze positief zijn verrast.

De afgelopen periode hebben we veel tijd in de oefenruimte doorgebracht. We moesten de set onder de knie krijgen. Gelukkig hebben we best veel materiaal, maar in de anderhalf uur die onze show duurt, komt het allemaal wel zo'n beetje voorbij. We spelen alles op clicktrack want we willen per se strak klinken. Van bands die op het podium gaan jammen houd ik totaal niet. Soms loopt er een backing track mee, maar die kan ook uit. En ondanks de clicktrack hebben we beslist de ruimte om met het publiek te spelen.”

PEER speelt 9 februari om 21.00 u in de Kleine Zaal van Paradiso en is daarna door het hele land te zien. Kijk hier voor data. Het album Laughing About It Is Far More Exciting is verschenen bij DOX Records.