Peter Gabriel: groots op het podium

11 december 2013

Morgen is in de Amsterdamse Melkweg Cinema Live in London te zien. De concertregistratie van het optreden dat Peter Gabriel samen met het 46-koppige New Blood Orchestra gaf in de Hammersmith Apollo in 2011. Fans die erbij waren spreken er nog altijd over.

​Peter Gabriel is een geboren performer, met een groot charisma en een onmiskenbaar eigen stem. Met het orkest blies hij bekende nummers nieuw leven in, door ze te voorzien van nieuwe arrangementen. Naast zijn klassiekers horen we vooral nummers van het album Scratch My Back. Zoals je van Gabriel mag verwachten is het ook een visueel spektakel, met animaties en beelden die de muziek omlijsten. Het verhaal achter het project komt uitgebreid aan bod en er is een interview met Gabriel.

De Melkweg Cinema richt zich vooral op muziekfilms, bijzondere concertregistraties en spraakmakende muziekdocumentaires. Vrijdag 13 december en vrijdag 20 december staat The Rolling Stones: Sweet Summer Sun - Hyde Park Live op het programma. De registratie van het concert dat The Rolling Stones afgelopen zomer gaven in Hyde Park, om hun vijftigjarig bestaan luister bij te zetten.

En deze maand draait ook nog dé (muziekfilm)hit van de afgelopen IDFA, Twenty Feet From Stardom. Over achtergrondzangeressen die hun stem gaven aan talloze hits en sterren, maar zelf achter op het podium stonden en veelal in de vergetelheid raakten. Een must see.