Pim Kops fotografeert

18 november 2014

Pim Kops van De Dijk fotografeert al vanaf zijn tienerjaren in de jaren zeventig. Hij drukt zijn foto’s ook zelf af. Eerst op de middelbare school in Amsterdam en later in de doka van de beroemde fotograaf Cas Oorthuys. Vanaf 25 november exposeert hij foto’s van zijn Amsterdam in de Amstelkerk.

In de jaren tachtig vergt zijn rol in De Dijk (piano, accordion, gitaar) zo veel tijd – de groep maakt meer dan dertig jaar platen en toert haast jaarlijks langs uitverkochte concertpodia – dat het fotograferen en schilderen, wat hij  ook doet, er bij inschieten. Naast De Dijk speelt Kops ook veelvuldig met andere muzikanten. Met het Avalanche Quartet, gewijd aan de muziek van Leonard Cohen, maakte hij twee albums. Het gezelschap met ook Nits-voorman Henk Hofstede in de gelederen, treedt op in periodes dat De Dijk en Nits niet spelen.

In 2009 schafte Pim Kops een kleine digitale Leica-camera aan, die hij altijd op zak heeft. Sindsdien maakt hij dagelijks foto’s van zijn geliefde Amsterdam, zoals Olie, Breitner en Eilers dat meer dan een eeuw geleden ook deden. In het boek Amsterdam, the Essence van David Beckett werd een aantal van zijn foto’s gepubliceerd en in 2015 komt een eigen boek met foto’s van Amsterdam uit.

Expositie Pim Kops, foto’s van Amsterdam: 25 november 2014 t/m 2 januari 2015 in de Amstelkerk, Amstelveld 10 te Amsterdam. Geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur