Pokey LaFarge maakt werk van Nederland

10 april 2012

Pokey LaFarge maakt serieus werk van Nederland. In drie weken treden hij en zijn South City Three dertien keer bij ons op. We zijn onderdeel van een heel vroege Never Ending Tour – Pokey LaFarge houdt van reizen. De groep houdt intussen de social media in de gaten, want ze kunnen twee prestigieuze prijzen winnen.

De Nederlandse tournee is slecht begonnen: Pokey LaFarge heeft verstek moeten laten gaan bij Meneer Frits in Eindhoven wegens autopech op de lange rit van Scandinavië naar Nederland. De band is vandaag aangekomen in onze noordelijke gewesten, en heeft daardoor ook een optreden gisteren bij Radio Rijnmond moeten afzeggen. De andere annuleringen mogen we dus schrappen.

Een nieuwe cd zit er nog niet aan te komen, daarvoor is het tourschema te scherp met zo’n 200 concerten in een jaar. Wel zijn een paar singles in de maak. Voor één daarvan moet de heel oude platenspeler van zolder of uit de schuur komen met een 78-toerenmechaniek.

Het album Middle Of Everywhere en de single Ain’t The Same zijn genomineerd voor de Independent Music Awards, beide in de categorie americana. Pokey LaFarge is buitengewoon tevreden. “Dit zijn onze derde en vierde nominatie in korte tijd. We hebben de Award voor americana-album 2010 al gewonnen met Riverboat Soul.”

De Independent Music Awards tellen mee in de Verenigde Staten, wat onder meer blijkt uit de jury’s in de 31 categorieën, van adult contemporary tot world traditional. Een paar namen: Keith Richards, Bettye LaVette, Tom Waits, Kathleen Brennan, Lee Ritenour, Tory Amos en Judy Collins. We kunnen allemaal meedoen aan de aparte stemming door de Vox Populi.

Waar en wanneer Pokey LaFarge & The South City Three in Nederland optreden? Raadpleeg de speellijst.