Puur genieten op New Fall Festival

15 oktober 2016

Het laatste – lange – weekend van oktober (van donderdag 27 t/m zondag 30), vindt in Düsseldorf voor de zesde keer het New Fall Festival plaats. Een bijzonder muziekfestival, aangezien de pure muziekbeleving vooropstaat.

New Fall is geen festival dat uitpakt met een overvloed aan artiesten, maar presenteert iedere dag niet meer dan een ruime handvol kwalitatief hoogstaande muzikanten die ieder op een eigen locatie een volledige show brengen. Daardoor is er alle ruimte voor hun muziek. Er hangen niet vóór en ná ieder optreden andere artiesten en roadies rond het podium, terwijl ook de zalen – allemaal op andere locaties – vooral door de echte liefhebbers worden bevolkt en niet door struinende luisteraars die voor onrust zorgen door van zaal naar zaal te trekken. Daarmee is de echte festivalbeleving misschien wat minder, maar wie het om die ene artiest of band gaat wordt hier optimaal bediend. New Fall bezoeken betekent dus wel dat je tevoren goed nadenkt over welke acts je wilt zien.

Het programma van New Fall biedt dit jaar misschien niet heel veel dat u niet elders ook in onze contreien kunt zien, maar zo compact samengebracht in één lang weekend kunt u toch genieten van onder anderen Wilco, Agnes Obel (in Düsseldorf zelfs op meerdere dagen op meerdere locaties), Regina Spektor, John Grant en James Vincent McMorrow. Daarnaast zijn er minder singer-songwriterachtige acts als Silversun Pickups, Kate Tempest en Explosions In The Sky en diverse van de meest in oog en oor springende nieuwe Duitse muzikanten van dit ogenblik, onder wie het piano/elektro-duo Grandbrothers. Acts als  JAIN, All The Luck In The World, Dillon, Wyoming en James Rhodes staan nog aan het begin van hun carrère.

Voor het eerst is het festival niet alleen in Düsseldorf, maar ook in Stuttgart, al betreft het eerder een schaduwfestival met grotendeels dezelfde artiesten. Voor meer informatie en tickets zie de festivalsite.