Ramblin’ Roots: de vierde editie

11 oktober 2017

De vierde editie van Ramblin’ Roots belooft een feest te worden. Op 21 oktober bruist Muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht van authentieke en hedendaagse soul, country, blues, americana, rootsrock en aanverwante muziekstijlen. Zondag 15 oktober is er een bijzonder optreden van The Three Aces.

De line-up van Ramblin’ Roots liegt er niet om. Als opwarmertje sprak Heaven met artiesten die op het programma staan. Zoals headliner Jonny Lang die gaat uitpakken met materiaal van zijn nieuwste album Signs met stevige bluesrock en gierende gitaren. Singer-songwriter Levi Parham vertelt over zijn samenwerking met de legendarische Jimmy LaFave, dit jaar overleden. Parham staat garant voor aanstekelijke americana. Het Overijsselse Bökkers, het inmiddels volwassen broertje van Normaal, maakt lekkere rootsrock in Sallands dialect.

We zien ook uit naar countryzanger Doug Seegers die op zijn 62e werd ontdekt in Nashville. De dakloze straatmuzikant brak door met zijn uit het leven gegrepen countrynummers. De Britse singer-songwriter en gitarist Michael Chapman zit vijftig jaar in het vak. Met zijn mix van folk, jazz en blues spreekt hij na al die tijd nog steeds een vast publiek aan. Zeer de moeite waard is rijzende ster Andrew Combs. Begonnen met onvervalste countryliedjes, is zijn stijl inmiddels verschoven naar melancholische pop, zoals te horen is op zijn wonderschone album Canyons Of My Mind.

Zie voor het hele programma  en tickets www.ramblinroots.nl. Het nieuwe nummer van Heaven verschijnt vrijdag 13 oktober.

Warm aanbevolen

Onder de noemer ‘De Drie Azen’ spelen zondag 15 oktober in TivoliVredenburg drie gelouterde gitaristen van wie Warner E Hodges en Eric ‘Roscoe’ Ambel mogelijk niet bij iedereen direct bellen laten rinkelen, maar ongetwijfeld wel als je de groepen noemt waarin of waarmee ze naam hebben gemaakt: Jason & The Scorchers, Drivin n Cryin, Joan Jett & The BlackheartsThe Del-Lords en The Bottle Rockets. Webb Wilder is uiteraard wel bekend bij wie maar een beetje is ingevoerd in de vroege rock ’n’ roll. Een pionier aan wie gitaaracts met rauwe randjes zoals Kings Of Leon, The Black Keys en Jack White leergeld hebben te betalen.

Utrecht is het enige NL-optreden van dit drietal gepassioneerde americanamuzikanten.