Raymond van het Groenewoud in het land

3 december 2013

De Belgische troubadour extraordinaire Raymond van het Groenewoud is de komende week te zien in Nederland. Een belevenis, elke keer weer, op de plaat en op het podium.

Onvermoeibaar en zonder enige gêne deelt Raymond van het Groenewoud (1950) lief, leed en losse gedachten met ons. Meisjes spelen natuurlijk de belangrijkste rol in zijn werk, het gelijknamige nummer is een klassieker. Je Veux De L’Amour etaleert zijn totale gebrek aan schaamte en zijn onuitputtelijke zak vol knipogen. Zijn onstuitbare drang naar nieuwe ontboezemingen leverde twee jaar geleden nog eens een van zijn fraaiste albums op, De Laatste Rit.

Van het Groenewoud is bezig aan een uitgebreide tournee. Mooi dat zijn zoon Leander in zijn band speelt, zoals Raymond als jongeling in de band van zijn vader speelde. Merkwaardig genoeg doet Van het Groenewoud ons land slechts sporadisch aan – Nederland is hem toch niet vergeten? In het recente Heaven-nummer, die met de singer-songwriterspecial, kreeg hij een ereplaats in de sector Nederlandstalig.

Wie deze sympathieke Vlaming dus wil zien, of mogelijk wil ontdekken, gaat dat zien en horen op: 5 december in Beauforthuis, Austerlitz, 6 december in Tivoli, Utrecht of 11 december in LanterenVenster, Rotterdam.