Rich Hopkins and The Luminarios: Back To The Garden

22 augustus 2019

Liefhebbers van ouderwetse rootsrock worden door het Blue Rose-label op hun wenken bediend met het album Back To The Garden van Rich Hopkins and The Luminarios. Denk aan Neil Young en Red Star Belgrade.

Ha, daar lusten we wel pap van! Opener Acoma Mary verenigt het beste van Neil Young en Chris Cacavas, met fijne zang en heerlijk elektrisch gitaarwerk. Ook de overige tien songs van Back To The Garden bieden puike rootsrock, plus wat rustpuntjes, waarbij niet alleen Hopkins zelf maar ook zijn echtgenote Lisa Novak duidelijk aanwezig is, met gitaar- en pianowerk en vooral met mooie (samen)zang. Ineens flitsen bijna vergeten bands door het hoofd, zoals Red Star Belgrade en Blood Oranges. 

Hopkins was ooit lid van Sidewinders, maar timmert al zo’n twintig jaar aan de weg onder zijn eigen naam en heeft zo al een stuk of tien albums gemaakt. Die ken ik niet, maar waarschijnlijk heb ik veel gemist. Gelukkig zorgt het Duitse Blue Rose-label ervoor dat deze ouderwets lekkere muziek ook aan deze kant van de oceaan gewoon in de winkel ligt.

Rich Hopkins and The Luminarios: Back To The Garden (Blue Rose)