Roger Chapman, still rockin’ strong

9 februari 2012

In de jaren zestig en zeventig maakte Roger Chapman de podia onveilig met Family en Streetwalkers. Sindsdien telt hij in Engeland niet echt meer mee, maar in zijn nieuwe thuisland Duitsland lusten ze nog steeds pap van zijn opwindende classic rock (‘n’ roll) en rhythm ‘n’ blues, die inmiddels behoorlijk ouderwets maar ook nog steeds ouderwets goed klinkt.

Dat wordt nog eens ten overvloede bewezen met de opnames van het concert dat hij op 8 augustus 2011 in München gaf, die nu zijn uitgebracht onder de titel Maybe The Last Time Live. We horen klassiekers als Shadow On The Wall en Who Pulled The Night Down On Me, en bijvoorbeeld ook covers als Blind Willie McTell, Let’s Spend The Night Together en This Could Be The Last Time. Hier en daar zijn er Hendrix-citaten.

Hoewel hij dit jaar zeventig wordt, is er nog niets mis met zijn rauwe strot en heeft Chappo er nog steeds zin in. De titel van deze bijna zeventig minuten durende cd moeten we dan ook niet letterlijk nemen, het is een knipoog naar Bill Wyman.