Roots of Heaven herleeft

19 januari 2017

Voor liefhebbers van folk, blues, country en americana was Roots of Heaven in de Haarlemse poptempel Patronaat een festival om niet te missen. Op het steevast gevarieerde programma stonden klinkende namen als Calexico, Lucinda Williams, Greg Trooper, Damien Jurado, Mary Gauthier, Ane Brun en Woven Hand. Na tien jaar stilte presenteert het Patronaat samen met Heaven eindelijk een tiende editie. Op zondag 12 februari 2017 zullen er vanaf ’s middags 14.30 uur tien acts aantreden, onder wie de befaamde Texaanse folkrocker James McMurtry met zijn band.

Bijzonder wordt het exclusieve optreden van The Black Lillies, nog steeds een van de best bewaarde americana-geheimen, al lijkt daar binnenkort eindelijk verandering in te komen. Het zestal uit Tennessee met de geweldige zangeres Trisha Gene Brady brengt dan ook een onweerstaanbare mengeling van rootsrock, country en blues. Evenmin te versmaden is de vooroorlogse blues, jazz en folk van de vanuit New Orleans opererende Luke Winslow-King. De Schot Daniel Meade en zijn vaste gitarist Lloyd Reid op hun beurt mixen country, skiffle en ragtime, terwijl singer-songwriter Nathan Bell uit Tennessee vergelijkingen oproept met grootheden als Guy Clark en John Prine.

Naast de muzikale duizendpoot Tim Knol en The Watchman, het vehikel van de Eindhovense rootsveteraan Ad van Meurs, komen verder uit Nederland nog de Zeeuwse troubador Broeder Dieleman en het gelegenheidsduo Henk & Melle, in het normale muzikale leven voorman van respectievelijk Hallo Venray en Smutfish. De internationaal vermaardeTurks-Rotterdamse dj Blue Flamingo zal even bijzondere als dansbare 78-toerenplaatjes uit alle windhoeken van de wereld draaien.

Roots of Heaven op 12 februari 2017 in het Patronaat, Haarlem. Aanvang: 14:0 uur. Tickets € 25,- (ex fee). Zie voor informatie en tickets de festivalpagina.