Roots of Heaven: line-up compleet

13 februari 2018

Alle artiesten die optreden op Roots of Heaven vrijdag 6 april in Patronaat te Haarlem zijn nu bekend. De line-up van Blitzen Trapper, Douglas Firs en Baptiste W. Hamon is aangevuld met Dan Bern, Twain, Jim Keaveny, Danny Guinan, Folk Road Show en King Dalton.

De early birds tickets zijn helaas uitverkocht, maar in het nieuwe nummer van ons magazine – bij abonnees al op de map, morgen in de winkel – kun je lezen hoe je in aanmerking kunt komen voor vrijkaartjes. Heaven heeft er maar liefst 10x2 in de aanbieding. In dat nummer ook interviews met Gertjan van Hellemont, de voorman van het Belgische Douglas Firs en met Folk Road Show.

Dan Bern is een Amerikaanse singer-songwriter, in de traditie van Bob Dylan, met vaak zeer scherpe teksten en hilarische observaties. Zijn Talkin’ Al Kida Blues was destijds een briljante verwerking van de aanslag op de Twin Towers. 

Twain is de band van singer-songwriter Mt. Davidson. Op albums als Sleeping Tree en Almanack is te horen hoe hij worstelt met depressie en neurotische stoornissen; intense muziek.

Jim Keaveny mixt folk, gospel, blues en country op speelse wijze – zijn optimistische kijk op het leven en vrolijke voorkomen maken de liedjes positief en zorgeloos. Floortje Dessing bezocht hem al eens op zijn afgelegen woonstek en zo zette hij de eerste stappen naar Nederlandse bekendheid.

Danny Guinan is een Haarlems/Ierse singer-songwriter die van krachtige robuuste folkrock kan schakelen naar teder gitaarspel aan. Vooral zijn stem maakt een diepe indruk met melancholische teksten.

De Vlaamse band King Dalton, met zangeres Jorunn Bauweraets, maakt stevige rock met een country-feel en hints naar jazz en avant-garde. Met leden van Tiger Horse, Zita Swoon en Broken Circle Breakdown Bluegrass Band.
 Zij zullen Roots of Heaven ongetwijfeld wakker schudden en als het hen niet lukt dan toch Folk Road Show, dat de avond/nacht feestelijk afsluit met meerstemmige zang en uptempo folkrock.

Roots of Heven is op vrijdag 6 april van 17.00 uur tot 1.00 uur. Het blokkenschema wordt binnenkort bekend. Kaarten zijn €25 excl servicekosten. Kijk voor meer informatie op www.patronaat.nl