Roots of Heaven-prijsvraag: de uitslag

9 februari 2017

Gert-Jan Alders, Rob de Kwaasteniet en John Siegers winnen elk twee vrijkaarten voor Roots of Heaven, het americana-festival dat zondag aanstaande plaatsvindt in het Patronaat in Haarlem. De respons op de prijsvraag in onze nieuwsbrief van 1 februari was groot. Dat Cruz Contreras van The Black Lillies voorheen deel uit maakte van Robinella and The CC Stringband was niet lastig te vinden. Er zijn nog kaarten te koop.

Uit de inzendingen spreekt ook enorm veel waardering voor de heropstanding van Roots of Heaven, dat negen roemruchte edities kende, maar tien jaar lang een slapend bestaan leidde. ‘Ook als ik niet win”, mailt Rob Smit, “hulde dat het weer georganiseerd wordt.” “Geweldig dat het weer nieuw leven wordt ingeblazen”, laat Melle van Buren weten. De tiende editie heeft weer veel te bieden voor liefhebbers van folk, singer-songwriter, rootsrock en americana.

De grootste naam is de Texaanse folkrocker James McMurtry, die als zoon van de gevierde schrijver Larry McMurtry de liefde voor het woord niet van een vreemde heeft, al is Kris Kristofferson zijn grote voorbeeld.

De grootste verrassing zou weleens The Black Lillies kunnen zijn, die voor het eerst in Nederland optreedt en ook nog eens exclusief op Roots of Heaven. Het is eigenlijk een gotspe dat de groep hier zo onbekend is, want in Amerika stonden deze muzikanten al vaker in de Grand Ole Opry, het podium waar iedere countryartiest van droomt.

Evenmin te versmaden is de vooroorlogse blues, jazz en folk van de vanuit New Orleans opererende Luke Winslow-King, een meester ook op de slide gitaar.

Er zijn nog kaarten

In totaal spelen er zondag 12 februari van 14.30 uur tot 23.00 uur tien acts op twee podia. In de tussentijd zal de vermaarde Turks-Rotterdamse dj Blue Flamingo even bijzondere als dansbare 78-toerenplaatjes uit alle windhoeken van de wereld draaien. Uiteraard is er ook eten en drinken. Er zijn nog kaarten te koop, maar wacht niet meer te lang. Zie hier voor tickets, tijdschema en meer.

Wil je voortaan ook de nieuwsbrief van Heaven ontvangen, met geregeld leuke ticketacties, meld je dan aan via de knop rechtsboven.