Roots in the Park: John Hiatt en méér

22 juni 2015

Roots in the Park op zaterdag 27 juni in het Julianapark in Utrecht is precies wat de naam zegt: rootsmuziek in de ontspannen omgeving van een groen stadspark. De grote publiekstrekker is John Hiatt met zijn Combo. Hiatt moet je minstens eenmaal in je leven hebben zien optreden – vaker mag natuurlijk. Een singer-songwriter hors categorie met een oeuvre als een schatkamer, waaruit artiesten als Bob Dylan, B.B. King, Emmylou Harris, Bonnie Raitt en Ilse DeLange hun juweeltjes meepikten. Ook live versaagt hij nooit. Het is zijn enige optreden in Nederland.

Organisator Sjef Athmer tipt ook de Ben Miller Band, een trio dat energieke rammelblues speelt op deels zelfgemaakte instrumenten. “Ze waren al eens in Nederland, maar stonden hier nog nooit op zo’n groot podium.” Heaven is vooral enthousiast over Dayna Kurtz, die onlangs weer een album met eigen liedjes uitbracht: het zeer geslaagde Rise And Fall, nadat ze de blues had verkend op het sublieme covertweeluik Secret Canon. Ze ziet zichzelf misschien niet als blueszangeres, maar veel betere stemmen vind je niet in dat genre.

De presentatie van het festival, dat rond het middaguur begint, wordt verzorgd door Jaap Boots, en good old Jan Donkers is een van dj’s die in de pauzes hun favoriete plaatjes draaien. Athmer: “Alles draait om genieten in een relaxte sfeer. Er is goede catering en bij mooi weer kun je picknicken in het gras.”

Zie voor het volledige programma en informatie over locatie en tickets de Roots In The Park-website.