Rotterdam rockt op Scumbash

20 februari 2015

Rotterdam mag dan na het sluiten van Waterfront en Watt (voorheen Nighttown) zijn verstoken van het formaat concertzaal zoals je in een stad van enige omvang mag verwachten, het muzikale leven is er verre van doodgebloed. Dat is puur te danken aan de Rotterdammers zelf. Die wensen zich niet neer te leggen bij de situatie en trachten met vindingrijke concepten vooral de liefhebbers van de stevige rock aan zich te binden.

In mei wordt de derde editie van Rotterdam Riot gehouden, het punkrock/garage/rockfestijn dat is ontstaan vanuit het leuke maar compacte Rotown. De komende editie bestrijkt liefst drie dagen en er zijn vier locaties bij betrokken, waaronder het voormalige lichtschip V11.

Maar eerst zijn  alle ogen gericht op Scumbash, komende zaterdag in de monumentale  Van Nelle fabriek. Een 12 uur durend rock ‘n’ roll festijn met een bonte mix van muziek én lifestyle, bedacht door de mannen van Schorem Haarsnijder en Barbier. Deze inmiddels beroemdste kappers van Nederland en omstreken hebben zich volgens woordvoerder Ron van Hal laten inspireren door Peter Pan Speedrock en hun jaarlijkse festival Speedfest. “De mannen van Schorem zijn groot fan van Peter Pan en wilden in 2014 een select feestje met hun helden. Dat werd alsmaar  groter en groter en toen is Paaspop erbij gehaald, dat ook Speedfest in het Eindhovense Klokgebouw organiseert.” Evenals  het voorbeeld in de Lichtstad, werd in de Maasstad een vermaard onderdeel van ’s lands industrieel erfgoed als festivallocatie gekozen. “Toen ik de eerste keer in de Van Nelle Fabriek kwam wist ik meteen dat het goed zat,” blikt Van Hal terug op het Scumbashdebuut in februari 2014. “Het is de perfecte plaats voor dit concept. Anders dan Speedfest is hier meer aandacht voor lifestyle. In de Cutthroat Bay staan streetwear kledingwinkel Babashop, Inkstitution Tattooing, The Leopard Lounge Nail & Beauty Parlor en gastheer Schorem Haarsnijder en Barbier zelf (men only). Dames kunnen zich door de vintage mode- & hairstylisten Madame de Pompadour en La Fee Verte tot fraaie pinups laten transformeren.”

En dan is er natuurlijk de line-up met Reverend Horton Heat (USA), Monster Magnet (USA), The Exploited (UK), Sham ’69 (UK), Bob Wayne (USA), Batmobile, John Coffey, Liptease and the Backstreet Crackbangers, The Skadillacs (BE), Four Headed Dog(=Peter Pan Speedrock + Dr. No), No Turning Back, Bombus (SE), Milwaukee Wildmen, Disturbance, Casa De La Muerte, Death Alley, Dario Mars and the Guillotines (BE) en Cuda.  Er zijn drie podia en de eerste band start om 13.00 uur.

Alle festivalinfo is te vinden op www.scumbash.nl