Saun & Starr down by the riverside

1 oktober 2015

Saun & Starr? Leuk stel. Alle clichés stapelen zich op bij dit duo. Gezette soulmama’s uit de Bronx die het zingen leerden in de kerk, elkaar ontmoetten tijdens een open podium-avond in Harlem en als achtergrondzangeressen veelvuldig op het podium van de roemruchte Apollo stonden. Waarbij ze ook nog eens samen met het feestorkest van Sharon Jones bruiloften, bar mitswa’s en andere partijtjes opluisterden. Toen La Jones uiteindelijk werd opgepikt door het hippe retro-soullabel Daptone mochten Saundra Williams en Starr Duncan Lowe met haar mee.

En nu krijgen The Dapettes van hun platenfirma, die zich afficheert als The House of Soul, alle gelegenheid om zich onder eigen naam te bewijzen als kleine zelfstandigen. Debuutsingle Hot Shot, uiteraard opgenomen met huisorkest The Dap-Kings, deed het twee jaar terug in Amerika gelijk al behoorlijk goed. Een maand of vijf geleden volgde het album Look Closer, waarmee Saun & Starr momenteel door Europa trekken. Nieuwe single Big Wheel is een lekker pittig nummer dat het duo zingt met een allure à la Sam & Dave. Een aanstekelijk liedje dat zich afgelopen dinsdag in de Muziekgieterij te Maastricht ontpopte als een heuse floorfiller.

Geruggesteund door muzikanten uit de familie Daptone zetten Saun & Starr een bruisende show neer. Twee perfect bij elkaar passende stemmen, aangesterkt door een op blazers steunende band, stonden garant voor een swingend avondje soul met een funky randje. Zonder begeleidingsgroep lieten de twee in een akoestisch tussendoortje met een fraaie gospel nog even horen waar ze ooit de mosterd haalden. Down By The Riverside werd in de club aan de Maas-oever geestdriftig meegezongen. Saun & Starr? Onze zegen hebben ze.