Scarlet Mae: lichtvoetige jazzy pop

17 februari 2014

Al ruim een maand ligt de cd binnen handbereik. Want wat is het debuut van Scarlet Mae een lekker schijfje. Geschikt voor ieder moment van de dag, en na tientallen draaibeurten ben ik er nog lang niet op uitgeluisterd.

Marije van Rijn is een jonge Rotterdamse die klassiek piano studeerde. Maar de titelloze cd van Scarlet Mae, de naam waaronder ze opereert, samen met begeleiders op  klarinet, trompet, accordeon, contrabas en meer, heeft weinig met klassiek te maken. Denk eerder aan de heerlijke lichtvoetigheid van een Lonely Drifter Karen of de vrolijk stemmende liedjes van het onvolprezen debuut van Fay Lovsky, afgewisseld met een paar melancholische ballades (met gastzang van Ruben Hein in Refill). Het is pop, gemengd met singer-songwriter ingrediënten en gezellige jazz. Met als sterkste troef haar pure, prille stem.

Leuke teksten ook. Het openingsnummer The Radiator’s Broke gaat bijvoorbeeld over een vriendje dat vertrokken is en behoorlijk wordt gemist, al was het alleen maar omdat er nu niemand is om de koude voeten te warmen en de verwarmingsradiator en het koffiezetapparaat te repareren. Als Heaven een aanmoedigingsprijs had voor beloftevol Nederlands talent zou Scarlet Mae een goede kandidaat zijn.

Het album van Scarlet Mae is uitgebracht door Coast To Coast.