Skinnie geeft muziek weg

5 juli 2013

Skinnie geeft zijn nieuwe zomers klinkende single Straight From The Heart gratis weg via zijn website waar ook de bijbehorende videoclip te zien is. De Limburgse singer-songwriter gaat voortaan al zijn nummers gratis weggeven aan fans en liefhebbers. “We leven inmiddels in een nieuwe, andere tijd en daarom is het goed om de dingen anders aan te pakken.”

In 2012 sluit Ron van de Burgt alias Skinnie Jones een succesvolle serie uitverkochte concerten af in de Norbertuskerk in Horst met de gelegenheidsformatie Herberg De Troost, geïnitieerd door Rowwen Heze-kopmannen Jack Poels en Tren van Enckevort.  Hoog tijd voor de songsmid om in zijn studio 5th Floor Productions in het Sittardse Stadslab te gaan werken aan de opvolger van het in 2010 verschenen, door publiek en pers goed ontvangen album One Add One.

Skinnie: “Aanvankelijk wilde ik gewoon een nieuwe cd opnemen, maar gaandeweg  begon ik erover te denken om het eens heel anders te gaan doen. Het produceren van een cd is een tijdrovend en kostbaar proces. Bovendien begrijp ik dat veel mensen het financieel moeilijk hebben in deze tijd en daarom geen geld meer steken in  de aanschaf van cd’s. Daarom ga ik mijn muziek voortaan gratis verspreiden via internet. De komende weken en maanden ga ik aan de slag met een reeks nieuwe songs die allemaal via website of e-mail verspreid gaan worden. Qua creativiteit gaat het momenteel erg lekker, ik zit in een aangename flow, dus ik heb er erg veel zin in.

Via een link op de website kunnen muziekliefhebbers de single gratis downloaden of zich registreren om de nieuwe nummers gratis per e-mail te ontvangen.