Sniester, het onbekende festival

20 mei 2017

Weet niet hoe het u vergaat, maar ik had er nooit van gehoord. Sniester. Het festival. Steevast in het laatste weekeinde van mei. Omschreven als 'het bastaardje van Grote Markt Den Haag en Paard, geboren en getogen in het Popdistrict'. Nu ik erover lees: wat leuk!

Op 26 en 27 mei vindt de vierde editie plaats, waaraan wordt meegewerkt door liefst tachtig acts uit binnen- en buitenland. Van singer-songwriters via snoeiharde rockbands en bloedhete feestacts tot bloedserieuze fanatiekelingen. En ook theater. Dat allemaal op dertien verschillende plekken. Naast, voor de buitenstaander, usual suspects Paard en Zwarte Ruiter, prijkt het Sniester-logo op locaties als Beergarden, Blauwe Kamer, Club Seven, Gaycafé De Pink, Gekke Geit, Grey Space Basement, Humanity House, Rootz, Sniesterbus en UNO. Het programma begint beide dagen om 20.00 uur en eindigt ver na middernacht. Zie hier voor het programma en de blokkenschema's.

Ook kleine Sniesterfans (4-12 jaar) komen aan hun trekken. Zondag 28 mei staat gereserveerd voor Sniester Junior. Motto: kattenkwaad mag. Tijdens Sniester Junior, locatie Grote Markt, is er een skelterrace dwars over het terras, wordt er gestagedived, kunnen Sniesterjocks hun eerste tattoo nemen en zelf vinylplaten draaien in de DJ booth, koken met superkok Pierre Wind, in de weg lopen achter de bar en doen wie er het hardst kan schreeuwen. Dat alles tussen 12.00 en 17.00 uur. En gratis.

Tickets voor het Sniesterfestival kosten 10 (1 dag) of 15 (2 dagen) euro en zijn hier te koop te koop. Op die pagina staan ook de locaties waar aan de deur kaarten worden verkocht.

Tickets winnen

Maar het kan nóg simpeler. Heaven verloot 2 x 2 weekend poes-partouts (de Sniesterbenaming voor een ticket voor vrijdag én zaterdag). Daarvoor hoef je ons alleen te vertellen: wat is een sniester? Mail het antwoord uiterlijk dinsdag 23 mei naar info@bvsp.nl met 'Sniester' in de onderwerpregel. Vermeld in je mail naast je naam ook je mobiele nummer. De winnaars krijgen 24 mei bericht.