'Soaked In Bleach', spraakmakende docu over dood Kurt Cobain

14 juli 2015

Deze maand verschijnt Soaked In Bleach, een spraakmakende documentaire over de door velen in twijfel getrokken zelfmoord van Kurt Cobain. Heaven geeft 10 exemplaren weg. Hoe maak je kans? Dat lees je in onze totaal vernieuwde  nieuwsbrief die eind juli verschijnt. Aanmelden is gratis - zie hiernaast.

Kurt Cobain’s dood werd door de politie bestempeld als zelfmoord, maar al twintig jaar wordt aan die waarheid getwijfeld. Deze documentaire zet alle feiten en gebeurtenissen rond de dood van de gekwelde zanger op een rij, met een hoofdrol voor Tom Grant, de privédective die destijds door Cobain’s weduwe Courtney Love was ingehuurd. De film speelt zich af als een verhalend detectiveverhaal met filmische flashbacks, interviews met belangrijke experts en getuigen en het onderzoeken van officiële voorwerpen van de zaak uit 1994.

Op 8 april 1994 werd het ontzielde lichaam van Kurt Cobain gevonden in zijn huis in Seattle door een elektricien. De 27-jarige voorman van Nirvana was toen al dagen zoek, nadat hij gevlucht was uit de ontwenningskliniek waar hij afkickte van zijn heroïneverslaving. Het autopsierapport concludeerde dat Cobain’s dood het gevolg was van een ‘zichzelf toegebrachte schotwond aan het hoofd’. Naast het lichaam lag het hagelgeweer en de zelfmoordbrief met de befaamde aan een Neil Young-tekst ontleende woorden: It’s better to burn out than to fade away.

Tot op de dag van vandaag zijn er velen die weigeren te geloven dat Cobain zelfmoord pleegde. En niet alleen fans. Privédetective Tom Grant is er zelfs van overtuigd dat Curbain is vermoord. In Soaked In Bleach baseert Grant zijn veronderstellingen op de volgende zaken: Cobain zou een te hoge dosis heroïne tot zich hebben genomen om nog in staat te zijn de trekker van het geweer over te halen; de laatste vier regels van de zelfmoordbrief zouden niet door Cobain zelf zijn geschreven; op het geweer en alle andere objecten in de kamer zouden geen vingerafdrukken zijn aangetroffen.

Maar als Kurt Cobain is vermoord, blijven we acher met de vraag: wie vermoordde hem dan? En waarom?

Soaked In Bleach is verkrijgbaar bij TDM