A Song Journey in Betty Asfalt

17 maart 2012

Jan Donkers, Edo Donkers en Abel de Lange zoeken met hun theaterprogramma A Song Journey de grotere podia op. Dat duurt nog even, de eerste shows zijn in het najaar, maar als opwarmer bespelen ze alvast drie keer in maart het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Bij elke voorstelling hebben ze een gast, achtereenvolgens Ad Vanderveen, The Souldiers en Tim Knol.

De optredens in Betty Asfalt zijn voor verteller Jan Donkers en zijn muzikanten de opmaat naar de herfst- en wintertour. “We wilden graag onze vrienden en de liefhebbers eens naar onze thuisstad halen”, motiveren de drie.

De gasten zijn gekozen uit een overzichtelijke hotlist. Edo Donkers licht de keus toe. “Tim Knol spreekt vanzelf, hij is de vaandeldrager van de nieuwe lichting americana. Ad Vanderveen is een van de beter bewaarde americanageheimen van Nederland. Abel heeft Sofie en Cato van Dijck van The Souldiers ingebracht. Hij heeft met ze gespeeld, en ze passen uitstekend bij ons. JW Roy hadden we ook graag gehad en hij wilde ook, maar hij kon niet. Dat komt zeker nog een keer.”

De muziekreis door Amerika bestaat uit verhalen van Jan Donkers, de reisleider, en liedjes van Abel de Lange en Edo Donkers. Hoe passen gasten daar in? “Ze zingen twee nummers zonder ons. De rest van het programma doen ze mee met wat wij brengen. Een glansrijke gastrol, zou ik het willen noemen.”

De show is niet meer dezelfde waarmee ze het afgelopen seizoen de kleine podia hebben gedaan. “We hebben nieuwe verhalen en nieuwe liedjes ingepast, onder meer een nieuw stuk over Californië. We blijven vernieuwen.”

De speeldata

Vrijdag 16 maart, 20.30 uur, met Ad Vanderveen

Zaterdag 17 maart, 20.30 uur, met Sofie en Cato van Dijck (The Souldiers)

Zondag 18 maart, 15.00 uur, met Tim Knol (uitverkocht!)

Reserveren

www.bettyasfalt.nl

Voor meer informatie over de herfst- en wintertour:

www.asongjourney.nl, info@asongjourney.nl, www.bettyasfalt.nl en www.vivesco.nl.