A Song Journey Part Two

5 november 2013

Na hun geslaagde virtuele reis door het Amerika – met liedjes, verhalen en filmbeelden – nemen de mannen van A Song Journey iedereen graag mee voor een nieuwe muzikale reiservaring. De try out is 10 november in Middenbeemster. A Song Journey is het gezamenlijke project van muzikanten Edo Donkers en Abel de Lange, duvelstoejager Louis ter Burg en Amerikakenner en schrijver Jan Donkers. Met Jan Donkers als reisleider trok het viertal in hun eerste show een muzikaal spoor over het continent, puttend uit het Great American Songbook, aangevuld met eigen liedjes. Want Edo Donkers en Abel de Lange verhullen niet waar ze de mosterd vandaan hebben.

Voor het nieuwe programma heeft het viertal zo’n 25 liedjes geselecteerd. “Nou ja, het keuzeproces is nog gaande”, licht Abel de Lange toe. “De muzikale focus ligt dit keer wat meer op de blues. Op de longlist staan nummers als Wayfaring Stranger en Come On In My Kitchen, Wanted Man van Johnny Cash, Rio De Tenampa van Los Super Seven en Carolina In My Mind van James Taylor. Want er er zal ook een forse dot Californië aan de show worden toegevoegd en natuurlijk countrymuziek. Marty Robbins At The End Of A Long Lonely Day is een favoriet.”

Waar in het eerste programma van Oost naar West werd getrokken, vanaf New York waar veel immigranten voet aan wal zetten, naar Californië waar de goudkoorts heerste, zullen dit keer de liedjes het uitgangspunt zijn en zal het continent kris kras worden aangedaan. Jan Donkers lardeert de nummers met verhalen, waardoor de bezongen personen nog meer tot leven komen. Al kan het ook zijn dat Donkers ‘toevallige mensen’ ontmoet. Het bezongen Amerika ontmoet het gedroomde Amerika, en andersom. “Het programma zal een vrijere vorm hebben dan de vorige keer, al de ideeën zijn nog niet geheel uitgekristaliseerd”, verklaart Abel de Lange. “De kans bestaat zelfs dat Jan gaat zingen.”

De eerste try out van A Song Journey Part Two is 10 november in Onder de Linden, Middenbeemster. Raadpleeg de site voor het speelschema.