Speelschema Heaven-matinee bekend

17 november 2011

Drie relatief onbekende, maar uiterst talentvolle singer-songwriters zien en horen spelen op een intiem podium. Dat is de opzet van Heaven presents, dat aanstaande zondag voor de eerste maal plaatsvindt in Theater Kikker in Utrecht.

Om 14.30 treedt Marten de Paepe aan met zijn volledige vijfkoppige band. Ze zullen drie kwartier lang liedjes spelen van het prachtige album Boskoop.

Na een pauze van een halfuur betreedt de Engelsman Ed Laurie de bühne voor een solo-optreden. Zijn recente album Cathedral, dat in het gezaghebbende blad Uncut werd bekroond met liefst vier sterren, roept associaties op met de klassieker Astral Weeks van Van Morrison. Zijn muziek is persoonlijk en intens.

Zeer indringend klinkt de Emmett Tinley, wiens optreden om 17.00 uur aanvangt. Ook hij kwam dit jaar met een prachtig album, dat als titel zijn eigen naam draagt. De Ierse singer-songwriter laat zich begeleiden door een viertal Nederlandse muzikanten, onder wie cellist Sebastiaan Wierenga. Dat moet wel erg mooi worden.

De kosten voor deze matinee zijn minimaal gehouden, slechts € 15,–, de sfeer zal maximaal zijn. Er is tijd en ruimte voor gezellig samenzijn in de foyer met muziekvrienden en muzikanten. Theater Kikker opent de deuren om 14.00 uur en sluit ze om 19.00 uur, een uur na afloop van het concert van Emmett Tinley.

Raadpleeg voor meer informatie en kaartverkoop de site van Tivoli of Theater Kikker. Kaarten aan de deur zijn alleen verkrijgbaar tegen contante betaling.