St. Paul & The Broken Bones

5 februari 2015

St. Paul & The Broken Bones, een van leukste soulbands van het moment, komt naar Nederland voor twee shows: 9 maart in Paradiso en op 21 maart in Theater aan het Vrijthof. Daarnaast spelen ze 19 juni op het festival Best Kept Secret in Hilvarenbeek.

Het vorig jaar uitgekomen debuutalbum Half The City, mede geproduceerd door Ben Tanner van de Alabama Shakes en deels opgenomen in de Muscle Shoals-studio waar menig soulklassieker vorm kreeg, oogstte wereldwijd goede kritieken. Toch was het album nauwelijks terug te vinden in de vele eindejaarlijstjes. De kracht van de band, met de fantastische shouter Paul Janeway, ligt vooral op het podium. Heaven-medewerker Ludo Diels was lyrisch over het optreden vorige nazomer: "Je waant je in een uitzinnige kerkdienst in The Deep South, alwaar de duivel net wordt uitgedreven. De muziek van het zevenkoppige blanke soulorkest heeft een transcendentale kracht die je niet kunt begrijpen, alleen voelen. They kick ass." Lees de volledige recensie.

Singer-songwriter Justin Townes Earle ronkte tijdens een recent interview met Heaven niet minder over het opzwepende gezelschap uit Birmingham, Alabama: "Zij houden als geen ander de Stax-traditie levend." Dit jaar wordt het tweede album van St. Paul & The Broken Bones verwacht. En dat van de Alabama Shakes ook, trouwens.

St. Paul & The Broken Bones live: 9 maart, Paradiso, Amsterdam; 21 maart Theater aan het Vrijthof, Maastricht; 19 juni, Best Kept Secret Festival, Hilvarenbeek.