The Staves: messcherpe samenzang

7 november 2014

Begin volgend jaar verschijnt If I Was, het tweede album van het Engelse zusjestrio The Staves. Twee jaar geleden deden Emily, Jessica en Camilla Stavely-Taylor voor het eerst van zich spreken met twee fraaie ep’s en het uitstekende debuutalbum Dead & Born & Grown.

Met hun messcherpe samenzang, zoals alleen verwanten dat kunnen, slaan ze een brug tussen Westcoast-americana en Engelse folk. Als we de recent verschenen Blood I Bled-ep als graadmeter nemen, zal de roem van de zussen snel toenemen. Want als je van de drie schitterende nummers op die ep alleen het titelnummer van het komende album zelf plaatst, kan het haast niet anders of ze moeten wonderbaarlijk mooie liedjes achter de hand gehouden hebben. Met een imponerende subtiliteit creëren The Staves een geluid dat feeëriek en wonderschoon is. Doodzonde dat we tot januari moeten wachten voordat If I Was uitkomt.

Live is het gelukkig een korter verhaal. The Staves zijn het voorprogramma van de Europese tournee van Angus & Julia Stone, die in Barcelona is begonnen, op 23 en 24 november Brussel aandoet en op 26 november de HMH in Amsterdam.