Succesvoorstelling 'They Are Just Kids' loopt nog één maand

8 februari 2016

De met lovende kritieken overladen voorstelling They Are Just Kids over de jonge geliefden en soul mates Patti Smith en Robert Mapplethorpe is alleen nog deze maand te zien. Voor het optreden op 24 februari in het Grand Theater in Groningen heeft Heaven 2 vrijkaarten in de aanbieding.

Het is 1967. De zomer dat John Coltrane ;overlijdt, kinderen afreizen naar San Francisco en Jimi Hendrix zijn gitaar in brand steekt. Het is de Summer of Love. De zomer dat Patti Smith en Robert Mapplethorpe elkaar ontmoeten. Zij een rel schoppend en onaangepast wichtje, hij een verlegen misdienaar vol donkere verlangens. Het is het begin van een onvoorwaardelijke maar onstuimige vriendschap, waarin de twee beginnende kunstenaars op zoek gaan naar erkenning. Erkenning als kunstenaar, maar ook als mens.

Over elkaar buitelende twijfels over seksualiteit, ambities en identiteit bepalen de kwetsbare zoektocht van Patti Smith en Robert Mapplethorpe. Zij werd een rockicoon, hij een spraakmakend fotograaf. In 2010 verscheen Just Kids, Smith’s requiem voor de in 1989 aan aids overleden Mapplethorpe.

Regisseur Marcus Azzini van Toneelgroep Oostpool liet zich inspireren door het leven en werk van de twee zielsverwanten en maakte samen met schrijver Roeland Hofman en acteurs Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ludwig Bindervoet en Judith van den Berg de voorstelling They Are Just Kids. Geen bewerking van het boek, maar een reconstructie van het leven dat de twee leidden. Een voorstelling die je raakt door de schoonheid van zielsverwantschap ;en de pijn van onvermijdelijk afscheid.

Wil je in aanmerking komen voor de vrijkaarten laat ons dan zo snel mogelijk weten wie Smith's grootste hit Because The Night schreef. Reacties naar redactie@popmagazineheaven.nl

Lees ook De Gedachtentrein van Patti Smith.