Summer Of Love on stage

23 augustus 2017

Vandaag en morgen staan Paradiso respectievelijk TivoliVredenburg in het teken van de hippiezomer van 1967. Leo Blokhuis presenteert een avond vol muziek uit dat jaar gespeeld door Nederlandse toppers van nu. Onder anderen Tim Knol, Maurits Westerik, Jeangu Macrooy, Yorick van Nordenel en Anne Soldaat maken hun opwachting.

Anne Soldaat verklaart in het jongste nummer van Heaven, dat ruim geeft aandacht besteed die iconische zomer, die overigens veel langer duurde dan drie maanden, zijn liefde voor psychedelische pop aan de hand van vijf liedjes.

Boudewijn de Groot - Verdronken Vlinder (1967)

Prachtige Nederlandse melancholie van Lennaert Nijgh (tekst) en Boudewijn de Groot (muziek). Wat het dan vooral zo tijdloos mooi maakt, is het arrangement van Bert Paige, die een groot stempel heeft gedrukt op de Nederlandse pop uit die tijd.

David McWilliams - Days Of Pearly Spencer (1967)

Geweldig, licht psychedelisch nummer, dat in Engeland zelf geen hit werd, maar op het Europese continent wel. Ook dit lied is weer prachtig georkestreerd met violen als gejaagd door de wind.

John Fred & His Playboy Band - Judy In Disguise (With Glasses)

Naar dit nummer was ik eigenlijk al heel lang op zoek! En dankzij het Heaven’s verzoek om een Top 5 ben ik er eindelijk op gestuit. De band komt uit Louisiana. Hoewel ik in 1967 twee jaar oud was, ken ik het nummer toch van ergens uit mijn jeugd. Onweerstaanbare groove.

Ro-d-Ys - Take Her Home (1967)

Dit nummer hadden we met de Tim Knol Band lange tijd op de setlist staan. Geweldige beatmuziek – en dat uit Oude Pekela. De producer, Hans van Hemert, moest vaak met de band in het Engels communiceren omdat hij geen wijs kon worden uit hun zware Groningse dialect.

Simon Dupree & The Big Sound - Kites (1967)

Een ietwat obscure parel, die ik heb leren kennen via een cd-box van het blad Mojo (Mojo Presents Acid Drops, Spacedust & Flyig Saucers – zeer aanbevolen!). De band werd later Gentle Giant. Opgenomen in Abbey Road met allerlei niet alledaagse instrumenten. Het mooie stukje Chinese parlando geeft het nummer een heel aparte sound en vibe.

The Summer of Love live: woensdag 23 augustus in Paradiso, Amsterdam; donderdag 24 augustus in TivoliVredenburg, Utrecht.