Theatertour Makis Seviloglou

14 maart 2018

Van 15 maart tot en met 2 april treedt de Griekse zanger-liedjesschrijver Makis Seviloglou op in het Nederlandse theatercircuit. Seviloglou heeft een warme band met ons land. Die relatie begint in 2005.

In 2005 ontmoet Makis Seviloglou op het eiland Karpathos wijlen Wout Pennings, rechterhand van Frank Boeijen in de beginjaren van diens carrière en tevens gitarist van de fadoformatie Quatro Ventos. Pennings regelt na terugkomst in Nederland voor Seviloglou studiotijd in Silvolde bij zijn vriend Caspar Falke, eigenaar en producer van Silvox Records. Het blijkt de eerste aanzet voor een uiterst vruchtbare samenwerking. Samen maken ze een live-DVD en vier soloalbums die een breed terrein van de Griekse volksmuziek bestrijken. Producties die tevens op overtuigende wijze aantonen waarom Seviloglou als liedjesschrijver werd ingehuurd door de befaamde Griekse zangeres Xaris Alexiou. Naast de soloplaten werken Seviloglou en Falke samen aan meerdere albums van diverse Griekse musici. Seviloglou’s jongste cd Anapodi Psychi levert de titel van deze Upside Down Soul tournee, waarbij Thanos Stavridis (accordeon), Marios Makris (gitaar) en Michalis Darmas (bas) voor de instrumentale inbreng zullen zorgen.

Makis Seviloglou live: 15 maart in Wilminktheater, Enschede; 17 maart Schouwburg Amphion, Doetinchem; 18 maart in De Biks, Zuidwolde; 23 maart in VU Cultuurcentrum, Amstelveen; 24 maart in Parkstad Theaters, Heerlen; 25 maart in Lux, Nijmegen; 29 maart Theater De Boerderij, Huizen; 30 maart in Philharmonie, Haarlem; 31 maart in Kulturhus, Ruurlo; 1 april in Ursulinenkapel, Tilburg; 2 april in Cultuurkoepel, Heiloo.