Tijdschema Naked Song bekend

19 april 2017

Het tijdschema van Naked Song is bekend. Aanstaande zaterdag zijn in Muziekgebouw Eindhoven op vier podia een dik dozijn artiesten te bewonderen. En tijdens 2 Meter Sessies zijn bijvoorbeeld Heather Nova en Danny Vera nog eens van heel nabij aan het werk te zien.

Bijzonder is het exclusieve optreden van Heather Nova. De van oorsprong uit Bermuda afkomstige singer-songwriter speelt eenmalig in een duo-bezetting haar grootste hits

Opmerkelijk is de terugkeer van Stef Kamil Carlens, de wat excentrieke Belg die zich na dEUS en Zita Swoon toelegde op theater en beeldende kunst. Met Stuck In The Status Quo bracht hij onlangs voor het eerst in tien jaar weer een liedjesplaat uit.

Andere krenten uit deze editie zijn de americana van Baptiste W. Hamon, alleen al speciaal omdat hij vooral in zijn moerstaal zingt. De singer-songwriter uit Parijs rekent naast Jacques Brel en Barbara, Townes Van Zandt en Guy Clark tot zijn helden. Lees het interview dat we met hem hadden.

De Amerikaan Ryley Walker vermengt met zijn virtuoze gitaarspel en introverte zang de melancholie van Engelse folk à la Nick Drake met het experiment van jazz. Zijn Golden Sings That Have Been Sung was afgelopen december een favoriet in veel jaarlijstjes.

Het Amerikaans-Engelse duo Young Gun Silver Fox verraste met West End Coast, een plaat vol gepolijste retrorock die doet denken aan acts als Hall & Oats en Steely Dan. En het slaat aan, want hun optredens zijn doorgaans uitverkocht.

De Zeeuwse rootsrocker Danny Vera, een almaar rijzende ster, speelt speciaal voor Naked Song samen met een strijkkwartet, die zijn nummers zullen voorzien van fijne finesses.

Zie voor meer informatie en tickets de festivalsite.