Tom Morello krijgt politieke onderscheiding

1 mei 2012

Nederland viert Koninginnedag, in de rest van de grote-mensenwereld – zoals wijlen Jan Blokker dat zo mooi kon verwoorden – vieren ze 1 mei, de dag van de arbeid. De muzikale activist Tom Morello, bekend van Rage Against The Machine en Audioslave, ontvangt in New York de Officers’ Award voor zijn niet aflatende inzet voor ‘de werkende klasse’. De onderscheiding wordt uitgereikt door de Sidney Hillman Foundation en viel eerder ten deel aan onder anderen Eleanor Roosevelt, Martin Luther King, Edward Kennedy en Harry Belafonte.

Morello  zou Morello niet zijn als hij deze speciale gebeurtenis zou laten passeren zonder amok te maken. Dus organiseert hij Occupy Guitarmy, een gitaarleger van duizenden muzikanten dat vandaag door de straten van Manhattan zal trekken om wederom aandacht te vragen voor de standpunten van de Occupy-beweging. Want die spontane protestbeweging mag inmiddels veel van haar kracht hebben verloren, de naweeën van de bankencrisis zijn nog alom voelbaar.

Om zijn fans en medeprotestanten een hart onder de riem te steken kan vandaag de documentaire World Wide Rebel Tour worden bekeken of gedownload.