Tourtip: Daniel Romano

28 maart 2019

De Canadees Daniel Romano is even geniaal als onvoorspelbaar. Pure country, pure pop, psychedelica, punk, in zijn muzikale universum bestaan geen grenzen. Het roept de vergelijking op met zijn landgenoot Neil Young, die door zijn wispelturigheid steeds weet te boeien, al kan niet iedereen hem altijd volgen.

Finally Free is Romano’s zijn achtste album in betrekkelijk korte tijd en wordt bijna helemaal door hemzelf volgespeeld. Het is een moderne en eigenzinnige variant op de folkmuziek uit de jaren zestig en de meningen over het album lopen dan ook uiteen. Van matg tot een waar meesterwerk. Hoe dan ook, Daniel Romano is een van de spannendste en opwindendste muzikant van deze tijd en Finally Free is bij vaker beluisteren toch weer een mooie nieuwe stop op zijn imposante muzikale ontdekkingsreis. Check him out!

Daniel Romano live: 12 mei in De Roma, Antwerpen; 24 mei in Cactus Club, Brugge; 26 mei in De Oosterpoort, Groningen; 28 mei in Paradiso Noord, Amsterdam; 29 mei in Effenaar, Eindhoven; 30 mei op Dauwpop, Hellendoorn.