Tourtip: Darlyn

5 maart 2020

Met de singles I Think We're Alone Now en Show You The Right Way was het Amsterdamse Darlyn al te horen op de Nederlandse radio. Na een reis door de Verenigde Staten, optredens bij De Wereld Draait Door, Eurosonic/Noorderslag en diverse Nederlandse podia heeft de band op 28 februari het langverwachte debuutalbum Was It A Dream uitgebracht. Deze maand tourt de zeskoppige band door het land.

Was It A Dream begon in de zomer van 2018. De band trok zich terug in een voormalig psychiatrisch ziekenhuis om de eerste hand te leggen aan het debuutalbum. In samenwerking met producer Ferdy van der Singel kwam daar een reeks sterke songs uit. Nog geen jaar later namen ze het op in de befaamde Wisseloord Studio’s, een inspirerende plek waar veel grootheden hen voorgegingen. Met engineer Sam Jones achter de knoppen resulteerde dat in een eigenzinnige sound geïnspireerd door Fleetwood Mac, Aldous Harding, Blake Mills, Alabama Shakes, The Black Keys en Tame Impala. Het is een pakkende mix geworden van dromerige synths, een stuwende ritmesectie, en catchy viool melodieën. Gecombineerd met de krachtige en meeslepende stem van zangeres Diwa Meijman vertelt Darlyn verhalen over romantiek, passie en het leven. Tijdloze muziek van nu.

Darlyn live: 6 maart in  Mezz, Breda; 13 maart in TivoliVredenbrug, Utrecht; 14 maart in Effenaar, Eindhoven; 22 maart in Rotown, Rotterdam; 26 maart in LuxorLive, Arnhem; 27 maart in Simplon, Groningen; 28 maart in Hedon, Zwolle; 2 april in Podium Victorie, Alkmaar; 26 april in Corneel, Lelystad.