Tourtip: Ethan Johns & The Black Eyed Dogs

14 maart 2019

De wat oudere lezers van onze site herinneren zich ongetwijfeld de Engelse producer Glyn Johns die in de jaren zestig en zeventig albums produceerde van onder andere The Rolling Stones, Led Zeppelin, The Who en Eric Clapton. Zijn zoon Ethan wordt in 1969 geboren in het Londense Merton. Al spoedig is evident dat hij in de voetsporen van zijn vader treedt. Ethan voegt daar, naast zijn werk als producer en artistiek en zakelijk leider van een studio en eigen label, activiteiten aan toe als liedjesschrijver, zanger, multi-instrumentalist en bandleider van The Black Eyed Dogs. Met dit viertal musici nam hij recentelijk het dubbelalbum Anamnesis op. Het is de opvolger van Silver Liner uit 2015.

Anamnesis is een  sympathieke, consistente plaat waarop invloeden van The Grateful Dead, The Band, Bob Dylan en Neil Young op een kundige manier verwerkt worden in 24-karaats liedjes met een smaakvolle americana-afdronk.

Ethan Johns & The Black Eyed Dogs live: 20 maart in Cobblestone, Oldenzaal; 21 maart in Qbus, Leiden; 22 maart in Q-Factory, Amsterdam; 23 maart in Luxor Live, Arnhem; 24 maart in Iduna, Drachten,; 25 maart in De Zwerver, Leffinge (B).