Tourtip: Garrett T Capps

21 september 2018

Je had al Daniel Romano en Sturgill Simpson, muzikanten die met alt.country en americana als startpunt geslaagde pogingen deden om de muziek nieuwe dimensies te geven. Aan dat uitgelezen rijtje kan met een gerust hart de naam van Garrett T. Capps uit San Antonio, Texas worden toegevoegd.

In 2016 verscheen van hem het album Y Los Lonely Hipsters, dat om om wat voor redden ook onder de radar bleef. Maar met het dit jaar uitgebrachte In The Shadows (Again) staan de schijnwerpers wel op hem gericht. Een terecht. Hij heeft een geweldige stem, schrijft formidabele liedjes en bulkt ook nog eens van gezonde experimenteerdrift. Je zou hem de Doug Sahm van deze eeuw kunnen noemen, een ware space cowboy. Of zoals iemand ook al schreef: een combi van The War On Drugs en Gram Parsons.

Garrett T Capps live: 19 oktober in DE Casino, Sint Niklaas (B); 20 oktober op Ramblin’ Roots in TivoliVredenburg, Utrecht; 21 oktober op Roots In The Wood, Apeldoorn; 23 oktober op Dutch Design Week Music, Eindhoven; 24 oktober in Cobblestone Club, Oldenzaal; 25 oktober in W2, Den Bosch; 26 oktober in Q-Factory, Amsterdam; 28 oktober op A Walk About Music, Edam; 29 oktober in het Paard, Den Haag; 2 november in Merleyn, Nijmegen; 3 november op TakeRoot in De Oosterpoort, Groningen.