Tourtip: Gatecrash

9 januari 2020

Trompettist Eric Vloeimans is altijd wel te porren voor samenwerkingen waarbij genregrenzen vervagen. Gatecrash is een van zijn succesvolste projecten. Hij startte de band in 2007 met Jeroen van Vliet (toetsen), Gulli Gudmundsson (bas) en Jasper van Hulten (drums). Er verschenen diverse albums maar live is het gezelschap op zijn allerbest.

Met het debuutalbum Gatecrashin – live opgenomen – winnen Vloeimans en co al direct een Edison Award. Prijzen volgen ook voor de albums Bitches and Fairy Tales (1998), VoizNoiz 3 (2003) en Summersault (2006). Hun optredens zijn altijd feestjes, waarbij regelmatig muzikale gasten aansluiten. Zo was er bijvoorbeeld een samenwerking met Kyteman.

Er komt een nieuw livealbum aan, de dubbelcd Party Annimals. De titelkeuze moet niet moeilijk zijn geweest.

Gatecrash live: 16 januari in LUX, Nijmegen; 26 januari in Stadsschouwburg de Harmonie, Leeuwarden; 31 januari in De Kleine Willem, Enschede; 1 februari in Podium Victorie, Alkmaar; 7 februari in LantarenVenster, Rotterdam; 8 februari in Parkstad Limburg Theaters, Heerlen; 9 februari in Stadsgehoorzaal, Vlaardingen; 12 februari in Schouwburg Ogterop, Meppel; 15 februari in Stadstheater Zoetermeer, Zoetermeer; 21 februari in Muziekpodium Paradox, Tilburg; 27 februari in Griffioen Theater, Amstelveen; 28 februari in Posthuis Theater, Heerenveen; 29 februari in De Spot, Middelburg; 5 maart in Paard, Den Haag; 7 maart in Theater de Blauwe Kei, Veghel; 13 maart in Podium Hoge Woerd, Utrecht; 14 maart in Podium Gigant, Apeldoorn;15 maart in TivoliVredenburg, Utrecht; 3 april op Transition festival, Utrecht.